Om Mariann

Mariann Mikkelsen er en ung sanger, musiker og performer med et alsidigt repertoire – lige fra opera og musical til folkemusik og danske viser. Hun optræder ofte som solist til både private og offentlige arrangementer i forskellige konstellationer, og giver ofte solokoncerter med akkompagnement på klaver eller keltisk harpe.

Hun er studerende i klassisk sang på Det Jyske Muikkonservatorium, og har været solist i flere opera-opsætninger, bl.a som Ole/Lukøje i Humperdincks Hans og Grethe, som Maria i førsteopførelsen af Bent Lorenzens Der Steppenwolf, som Vitige i Händels Flavio, samt i koret og som cover på rollen Agnes i Bruces Intet, der blev opført i samarbejde med Den Jyske Opera. Koncertant har hun sunget Clara, Serena og Bess i Gershwins Porgy & Bess, samt Preciosa i Reesens Farinelli. Desuden har hun været sopransolist i flere oratorier, bl.a. Faurés Requiem, Mozarts Requiem & Grosse Messe i C-mol, Händels Messias, Brahms’ Ein Deutches Requiem samt Bachs Reformationskantante & Johannespassion.

Hun har også medvirket i flere musicals, bl.a. i Aarhus Teaters ensemble i Jesus Christ Superstar, som Fantine i MCH Herning Kongrescenters Les Misérables, der også var på turné til Aalborg samt som Elverdronningen i den nyskrevne musical Tågen i Bakkerne, der blev opført i Mols Bjerge for Egnsspil Djursland.

Hun har også flere gange været solist i Disney-filmkoncerter med musik fra Frost, Beauty & the Beast og Pirates of the Carribbean III med både Aarhus-, Aalborg- og Odense Symfoniorkester. Derudover har hun været solist med bl.a. Vejle Symfoniorkester og Randers Kammerorkester. I december 2018 var hun gæstesolist ved Sissel Kyrkjebøs julekoncerter Sissels Jul i Musikhuset Aarhus.

Mariann har modtaget legater fra bl.a. Augustinusfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Wilhelm Hansen Fonden, Odd Fellow Logen samt Friedrich Wilhelm Frank og hustru Angelina Franks mindelegat. Udover kandidatstudiet på konservatoriet studerer hun privat på Anne Rosing Instituttet i Hellerup ved Louise Fribo og Anne Rosing.

I sommeren 2015 var hun instruktørassistent på Den Jyske Operas opsætning af Janáčeks opera Jenůfa og er nu løst tilknyttet operaen, hvor hun laver en række operaworkshops for bl.a. folkeskoleklasser.

Fremtidige engagementer inkluderer bl.a. medvirken i en juleforestilling for Thy Teater, sopransolist i Arnesens Magnificat med Sønderjyllands Symfoniorkester og Haderslev Domkirkes Pigekor, sopransolist i Gades Elverskud samt Pamina i en koncertant opførelse af Mozarts Tryllefløjten.