Om Mariann

Mariann Mikkelsen er en ung sanger, musiker og performer med et alsidigt repertoire – lige fra opera og musical til folkemusik og danske viser. Hun optræder ofte som solist til både private og offentlige arrangementer i forskellige konstellationer, og giver ofte solokoncerter med sang/klaver og sang/harpe.

Mariann har studeret til klassisk sopran på Jyske Musikkonservatorium ved Bodil Øland og blev i 2016 bachelor med topkarakter. Hun har undervejs på studiet medvirket i flere operaopsætninger; som Ole Lukøje/Dugfeen i Humperdincks ”Hans og Grethe” og som Maria i førsteopførelsen af Bent Lorenzens ‘Der Steppenwolf’.

Desuden har hun været sopransolist i Faurés Requiem, Mozarts Requiem, Händels Messias, Brahms’ Ein Deutches Requiem samt med Randers Kammerorkester i deres koncerter ’Unge Synger Opera’ og som solist i deres Reformationskoncerter i efteråret 2017.

Hun har også flere gange været solist i Disney-filmprojekterne ‘Frost’ og ‘Pirates of the Carribbean’ med Aarhus-, Aalborg og Odense Symfoniorkester. I julen 2017 sang hun ‘Frost’ i Operaen i København.

I februar 2017 var Mariann med i koret samt cover på rollen Agnes i Den Jyske Operas opsætning af operaen ‘Intet’, og derefter i foråret medvirkende i ensemblet på Aarhus Teater i musicalen ‘Jesus Christ Superstar’. I efteråret medvirkede hun i rollen som Fantine i MCH Herning Kongrescenters opsætning af ‘Les Misérables’, der også var på turné til Aalborg.

I foråret 2018 modtog hun Odd Fellows legat for unge sang- og musikstuderende og medvirkede også som Elverdronning i den nyskrevne friluftsmusical ‘Tågen i Bakkerne’, der blev opført i Mols Bjerge. Derefter var hun takket være fondsstøtte på studietur til England, Skotland og Irland for at modtage privatunidervisning i harpe og folkesang og studere den keltiske musik og kultur.

I sommeren 2015 var hun instruktørassistent på Den Jyske Operas opsætning af Janáčeks opera ‘Jenůfa’ og er nu ofte løst tilknyttet operaen, hvor hun laver en række operaworkshops for bl.a. folkeskoleklasser.

Mariann har studeret harpe ved Joost Schelling og regelmæssigt givet koncerter med sang, harpe og tværfløjte siden 2015. Udover kandidatstudiet på konservatoriet studerer hun privat på Anne Rosing Instituttet i Hellerup ved Louise Fribo og Anne Rosing.

I resten af 2018 medvirker hun bl.a i opsætninger af Händels ‘Flavio’ (DJM) og Reesens ‘Farinelli’ (KMF336), og er solist med Vejle Symfoniorkester, De Musikstuderendes Kor v. Aarhus Universitet samt sopransolist i Mozarts Requiem (Sct. Pauls Kirke, Aarhus).