Om Mariann

Mariann Mikkelsen er en ung sanger, musiker og performer med et alsidigt repertoire – lige fra opera og musical til folkemusik og danske viser. Hun optræder ofte som solist til både private og offentlige arrangementer i forskellige konstellationer, og giver ofte solokoncerter, hvor hun akkompagnerer sig selv på klaver eller keltisk harpe.

Hun er kandidatstuderende i klassisk sang på Jyske Musikkonservatorium ved Bodil Øland og Lars Thodberg Berthelsen og blev i 2016 bachelor med topkarakter. Hun har undervejs på studiet været solist i flere operaopsætninger, bl.a. som Ole Lukøje/Dugfeen i Humperdincks Hans og Grethe, som Maria i førsteopførelsen af Bent Lorenzens Der Steppenwolf, som Vitige i Händels Flavio samt i koret og som cover på rollen Agnes i Bruces Intet, der blev opført i samarbejde med Den Jyske Opera. Koncertant har hun sunget Clara, Serena og Bess i Gershwins Porgy & Bess, samt Preciosa i Reesens Farinelli.
Desuden har hun været sopransolist i flere oratorier, bl.a. Faurés Requiem, Mozarts Requiem, Händels Messias, Brahms’ Ein Deutches Requiem samt Mozarts Grosse Messe i C-mol.

Hun har også medvirket i flere musicals, bl.a. i Aarhus Teaters ensemble i opsætningen af Jesus Christ Superstar, som Fantine i MCH Herning Kongrescenters opsætning af Les Misérables, der også var på turné til Aalborg, samt som Elverdronningen i den nyskrevne friluftsmusical Tågen i Bakkerne, der blev opført i Mols Bjerge.

Hun har også flere gange været solist i Disney-filmprojekterne Frost, Pirates of the Caribbean III og Beauty & the Beast med Aarhus-, Aalborg- og Odense Symfoniorkester. Derudover har hun været solist med bl.a. Vejle Symfoniorkester og Randers Kammerorkester. I december 2018 var hun gæstesolist ved Sissel Kyrkjebøs julekoncerter Sissels Jul i Musikhuset Aarhus.

Mariann har studeret harpe ved Joost Schelling og været på studietur med keltisk musik og sang som fokus i England, Skotland og Irland. Hun har modtaget legater fra bl.a. Augustinusfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Wilhelm Hansen Fonden og Odd Fellow Logen. Hun har tidligere sunget og spillet velgørenheds-koncerter til fordel for bl.a. UNICEF, Stafet For Livet og Knæk Cancer.

I sommeren 2015 var hun instruktørassistent på Den Jyske Operas opsætning af Janáčeks opera Jenůfa og er nu løst tilknyttet operaen som musikpædagog, hvor hun faciliterer en række operaworkshops for bl.a. folkeskoleklasser.

Udover kandidatstudiet på konservatoriet studerer hun privat på Anne Rosing Instituttet i Hellerup ved Louise Fribo, Carol Conrad og Anne Rosing.