Om Mariann

Mariann Mikkelsen er en ung sanger, musiker og performer med et alsidigt repertoire – lige fra opera og musical til folkemusik og danske viser. Hun optræder ofte som solist til både private og offentlige arrangementer i forskellige konstellationer, og giver solokoncerter med akkompagnement på klaver eller keltisk harpe.

Hun er uddannet med topkarakter i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservatorium ved Bodil Øland og Lars Thodberg Berthelsen og har været solist i flere operaopsætninger, bl.a som Ole Lukøje/Dugfeen i Humperdincks Hans og Grethe, som Maria i førsteopførelsen af Bent Lorenzens Der Steppenwolf, som Vitige i Händels Flavio, samt i koret og som cover på rollen Agnes i Bruces Intet, der blev opført i samarbejde med Den Jyske Opera.

Koncertant har hun bl.a. sunget Clara, Serena og Bess i Gershwins Porgy & Bess, samt Preciosa i Reesens Farinelli. Desuden har hun været sopransolist i flere oratorier, bl.a. Faurés Requiem, Mozarts Requiem, Grosse Messe i C-mol & Vesperae solennes de Confessore, Händels Messias, Brahms’ Ein Deutches Requiem samt Bachs Reformationskantante & Johannespassion.

Hun har også medvirket i flere musicals, bl.a. i Aarhus Teaters ensemble i Jesus Christ Superstar, som Fantine i MCH Herning Kongrescenters Les Misérables, der også var på turné til Aalborg samt som Elverdronningen i den nyskrevne musical Tågen i Bakkerne, der blev opført i Mols Bjerge for Egnsspil Djursland. For Figaros og Thy Teater var hun i 2019 sanger og skuespiller i juleforestillingen En rigtig herregårdsjul.

Hun har også flere gange været solist i Disney-filmkoncerter med musik fra Frost, Beauty & the Beast og Pirates of the Carribbean III med både Aarhus-, Aalborg- og Odense Symfoniorkester.
Derudover har hun været solist med bl.a. Vejle Symfoniorkester, Herning Amatørsymfoniorkester og Randers Kammerorkester. I december 2018 var hun gæstesolist ved Sissel Kyrkjebøs julekoncerter Sissels Jul i Musikhuset Aarhus.

At Mariann er en alsidig sanger beviste hun også, da hun til den årlige nytårsbriefing på Aarhus Rådhus i 2018 sang en ny version af AGF-slagsangen ”I troede vi var døde og borte” med medlemmer af Aarhus Symfoniorkester. Optagelsen gik viralt. Et par måneder senere sang hun samme sang i et nyt arrangement med Aarhus Jazz Orchestra til DM Festen 2017, en sportsgalla sendt live fra Tivoli Friheden på TV2 Østjylland.

Mariann har modtaget legater fra bl.a. Augustinusfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Wilhelm Hansen Fonden, Odd Fellow Logen samt Friedrich Wilhelm Frank og hustru Angelina Franks mindelegat.

Mariann har studeret harpe ved Joost Schelling samt på kurser i Irland, Skotland og England.

I 2015 var hun instruktørassistent på Den Jyske Operas opsætning af Janáčeks opera Jenůfa og er nu tilknyttet operaen som sangkonsulent og musikpædagogisk facilitator af bl.a. operaworkshops for skoleklasser.

Fremtidige engagementer inkluderer bl.a. medvirken som sopransolist i Arnesens Magnificat med Sønderjyllands Symfoniorkester og Haderslev Domkirkes Pigekor, sopransolist i Brahms’ Ein Deutsches Requiem, sopransolist i Gades Elverskud samt Pamina i en koncertant opførelse af Mozarts Tryllefløjten. I efteråret 2020 er hun engageret i Mini-Figaros’ børneforestilling Fyrtøjet.