Om Mariann

Mariann Mikkelsen er en sanger, musiker og performer med et alsidigt repertoire – lige fra opera og musical til folkemusik og danske viser. Hun optræder ofte som solist til både private og offentlige arrangementer i forskellige konstellationer, og giver solokoncerter med akkompagnement på keltisk harpe og/eller klaver.

Hun er uddannet klassisk sopran med topkarakter fra Det Jyske Musikkonservatorium og har været solist i flere operaopsætninger, bl.a. Den Stundesløse (Operaen i Midten), Der Steppenwolf (DJM), Händels Flavio (Aarhus Symfoniske Orgelfestival) samt Intet (Den Jyske Opera). Koncertant har hun bl.a. sunget Clara, Serena og Bess i Porgy & Bess, Pamina i Tryllefløjten og Preciosa i Farinelli.
Desuden har hun været sopransolist i flere oratorier, bl.a. Håandels Messias og Dixit Dominus, Faurés Requiem, Bachs Reformationskantate og Johannespassion, Brahms’ Ein Deutches Requiem, Arnesens Magnificat, Gades Elverskud samt Mozarts Requiem, Grosse Messe i C-mol og Vesperae Solennes de Confessore.

Hun har også medvirket i flere musicals, bl.a. i Aarhus Teaters ensemble i Jesus Christ Superstar, som Fantine i MCH Herning Kongrescenters Les Misérables, der også var på turné til Aalborg samt som Elverdronningen i den nyskrevne musical Tågen i Bakkerne, der blev opført i Mols Bjerge for Egnsspil Djursland. Derudover medvirkede hun som Maren (‘Kvinde på kærre’) i forestillingen Alberto for Det Flyvende Teater i 2021, og for Figaros medvirkede hun i juleforestillingen En rigtig herregårdsjul i 2019 og i 2020-2023 i børneoperaen Fyrtøjet. I 2022 medvirkede hun i havneshowet Når Hjejlen letter ved Silkeborg Regatta.

Hun har også flere gange været solist i Disney-filmkoncerter med musik fra Frost, Beauty & the Beast og Pirates of the Carribbean III med både Aarhus-, Aalborg- og Odense Symfoniorkester.
Derudover har hun været solist med bl.a. Vejle Symfoniorkester, Fredericia Byorkester, Herning Amatørsymfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra, Sønderjyllands Symfoniorkester/Haderslev Domkirkes Pigekor og Randers Kammerorkester. I december 2018 var hun gæstesolist ved Sissel Kyrkjebøs julekoncerter Sissels Jul i Musikhuset Aarhus.

Mariann har modtaget legater fra bl.a. Augustinusfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Wilhelm Hansen Fonden, Odd Fellow Logen samt Friedrich Wilhelm Frank og hustru Angelina Franks mindelegat.

Mariann har studeret harpe ved Joost Schelling samt på kurser i Irland, Skotland og England.

I 2015 var hun instruktørassistent på Den Jyske Operas opsætning af Janáčeks opera Jenůfa og er nu tilknyttet operaen som sangkonsulent og musikpædagogisk facilitator af bl.a. operaworkshops for skoleklasser.

Mariann har omfattende koncertvirksomhed rundt omkring i landet til både offentlige og private arrangementer og lever af at være freelance ‘daglejer på landevejene’. Leder du efter en sanger/musiker til dit arrangement?