Om Mariann

Mariann Mikkelsen er en sanger, musiker og performer med et alsidigt repertoire – lige fra opera og musical til folkemusik og danske viser. Hun optræder ofte som solist til både private og offentlige arrangementer i forskellige konstellationer, og giver solokoncerter med akkompagnement på keltisk harpe og/eller klaver.

Hun er uddannet klassisk sopran med topkarakter fra Det Jyske Musikkonservatorium og har været solist i flere operaopsætninger, bl.a. Den Stundesløse (Operaen i Midten), Der Steppenwolf (DJM), Händels Flavio (Aarhus Symfoniske Orgelfestival) samt Intet (Den Jyske Opera). Koncertant har hun bl.a. sunget Clara, Serena og Bess i Porgy & Bess, Pamina i Tryllefløjten og Preciosa i Farinelli.
Desuden har hun været sopransolist i flere oratorier, bl.a. Håandels Messias og Dixit Dominus, Faurés Requiem, Bachs Reformationskantate og Johannespassion, Brahms’ Ein Deutches Requiem, Arnesens Magnificat, Gades Elverskud samt Mozarts Requiem, Grosse Messe i C-mol og Vesperae Solennes de Confessore.

Hun har også medvirket i flere musicals, bl.a. i Aarhus Teaters ensemble i Jesus Christ Superstar, som Fantine i MCH Herning Kongrescenters Les Misérables, der også var på turné til Aalborg samt som Elverdronningen i den nyskrevne musical Tågen i Bakkerne, der blev opført i Mols Bjerge for Egnsspil Djursland. Derudover medvirkede hun som Maren (‘Kvinde på kærre’) i forestillingen Alberto for Det Flyvende Teater i 2021, og for Figaros medvirkede hun i juleforestillingen En rigtig herregårdsjul i 2019 og i 2020-2024 i børneoperaen Fyrtøjet. I 2022 medvirkede hun i havneshowet Når Hjejlen letter ved Silkeborg Regatta.

Hun har også flere gange været solist i Disney-filmkoncerter med musik fra Frost, Beauty & the Beast og Pirates of the Carribbean III med både Aarhus-, Aalborg- og Odense Symfoniorkester.
Derudover har hun været solist med bl.a. Vejle Symfoniorkester, Fredericia Byorkester, Herning Amatørsymfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra, Sønderjyllands Symfoniorkester/Haderslev Domkirkes Pigekor og Randers Kammerorkester. I december 2018 var hun gæstesolist ved Sissel Kyrkjebøs julekoncerter Sissels Jul i Musikhuset Aarhus.

Mariann har modtaget legater fra bl.a. Augustinusfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Wilhelm Hansen Fonden, Odd Fellow Logen samt Friedrich Wilhelm Frank og hustru Angelina Franks mindelegat.

Mariann har studeret harpe ved Joost Schelling samt på kurser i Irland, Skotland og England.

I 2015 var hun instruktørassistent på Den Jyske Operas opsætning af Janáčeks opera Jenůfa og var fra 2017-2023 tilknyttet operaen som sangkonsulent og musikpædagogisk facilitator af bl.a. operaworkshops for skoleklasser.

Mariann har omfattende koncertvirksomhed rundt omkring i landet til både offentlige og private arrangementer og lever af at være freelance ‘daglejer på landevejene’. Leder du efter en sanger/musiker til dit arrangement?